ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ

❤ Η πρώτη καύση θα πρέπει να είναι 3-4 ώρες, ώστε να δημιουργηθεί μια “λίμνη”. ‘Έτσι το κερί δημιουργεί “μνήμη” για όλες τις επόμενες φορές που θα ανάψει με αποτέλεσμα να καίγεται πάντα ομοιόμορφα, χωρίς να δημιουργούνται “τούνελ”. Το κερί είναι καλό να είναι αναμμένο το πολύ για 4 ώρες.

❤ Πριν από κάθε καύση θα πρέπει να κόβετε το φυτίλι 0,5 εκ. πριν το ανάψετε. Έτσι η καύση θα είναι πιο ασφαλής, καθαρή και η φλόγα θα διατηρείται μικρή.

❤ Μην αφήνετε ποτέ τα κεριά σας αναμμένα χωρίς επίβλεψη. κρατήστε τα μακριά από παιδιά, κατοικίδια, κουρτίνες, εύφλεκτα υλικά ή ρεύματα αέρα.

❤ Καλό θα ήταν να σβήνετε το κερί 0,5 εκ. πριν από το τέλος του δοχείου σας. Έτσι αποφεύγετε την υπερθέρμανση του δοχείου και την περίπτωση να σπάσει.

❤ Ο καλύτερος τρόπος για να σβήσετε το κερί σας είναι να βυθίσετε το φυτίλι στο υγρό κερί με το κατάλληλο αξεσουάρ κεριών, με έναν κηροσβέστη ή απλά με ένα σπίρτο. Μη σβήνετε το κερί με το καπάκι του, γιατί η κάπνα θα μείνει μέσα στο δοχείο και θα αλλοιωθεί το άρωμα του κεριού σας.